Seamoss: het goud uit de zee

Voel jij je regelmatig moe & soms zelfs lusteloos. Heb je last van mist in je hoofd of werkt je spijsverteringsstelsel niet helemaal naar behoren? Laten we dan een lichtje schijnen op een veelvoorkomend probleem van deze tijd: mineralen deficiëntie. Ik weet namelijk uit eigen ervaring dat het niet altijd gemakkelijk is om genoeg vitaminen & mineralen binnen te krijgen, ook al eet je genoeg groentjes & fruit.

 

Dit begint al doordat de kwaliteit van de bodem waarop onze groenten & fruit verbouwd worden te weinig voedingsstoffen heeft, hierdoor kunnen de planten ook minder goodies opnemen en aanmaken waardoor onze groenten en fruit sowieso al minder vitamines en mineralen hebben als vroeger. En dan hebben we het nog niet gehad over alle pesticiden en andere chemicaliën die gebruikt worden bij de groei en het rijpingsproces.  

 

 

Zelf heb ik van jongs af aan altijd een weerstand gevoeld tegen chemische/soort van natuurlijke vitamine pillen. Wil je al een goede aanvulling op je voeding krijgen moet je soms wel 5-10 pillen en capsules per dag innemen. Uhm, nee bedankt. Dit heb ik dus ook nooit gedaan.

 

Zo ben ik wel altijd een liefhebber geweest van zogenoemde “superfoods” waaronder chiazaad, hennepzaad, tarwegras & rauwe cacao. Maar ook van gember, kurkuma & helende mushrooms zoals chaga en lions mane. Het voordeel hiervan is dat ze niet veel plek in jou in beslag nemen maar wel enorm krachtig zijn in hun voedende, activerende of beschermende eigenschappen. I love it!

 

 

Sinds ik Seamoss gebruik ziet mijn huid er egaler uit, voel ik me beter & ervaar ik meer stabiliteit.

 

 

En het is zo handig in gebruik wat voor mij als een echte hippie spirit enorm belangrijk is. Daarom wil ik als een nieuwe Seamoss-liefhebber graag mijn ervaringen met je over dit wondermiddel uit de zee delen. 

Seamoss is een soort zeewier en wordt ook wel Iers mos genoemd maar ze zijn niet helemaal hetzelfde. De Seamoss komt voor in de Caribische gebieden van Jamaica en St Lucia en zoals de naam het al zegt wordt Irishmoss voornamelijk rondom Ierland geoogst.

 

Seamoss is een geweldige bron van meer dan 90 mineralen en bevat bijna elk mineraal dat ons lichaam nodig heeft. Het bevat onder andere magnesium, kalium, jodium en calcium. Bovendien is het rijk aan vitamines en antioxidanten die kunnen bijdragen aan het verbeteren van de spijsvertering, het immuunsysteem en de huid. Bovendien kan het helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde schildklierfunctie. 

 

Seamoss is verkrijgbaar in droge vorm of je kan kant en klare gel kopen, die je natuurlijk ook zelf kan maken met een blender en een beetje geduld.

 

 

Hier zijn 5 toepassingen hoe je Seamoss kan toevoegen in je dagelijkse routine:

 

 1. Smoothies:
  Ik voeg graag Seamoss toe aan mijn smoothies voor extra voedingsstoffen. Het heeft een lichte zee smaak die je in de smoothie niet proeft en kan gemakkelijk worden gemengd met fruit, groenten, pitten & zaden.
 2. Gezichtsmasker:
  Wist je dat Seamoss ook goed is voor de huid? Ik maak graag een gezichtsmasker met Seamoss. Gewoon zo of je kan het mengen met wat aloë vera gel en honing. Het hydrateert en verzacht mijn huid & geeft alle voedingsstoffen van buitenaf zonder chemische toevoegingen.
 3. Haarverzorging:
  Als je last hebt van droog haar, dan is Seamoss een geweldige oplossing. Ik maak graag een haarmasker door Seamoss te mengen met wat kokosolie en het in mijn haar te laten trekken voordat ik het was. Het maakt mijn haar gezond en glanzend.
 4. Lichaamsscrub:
  Voor een zachte en gladde huid kan je een easy peasy lichaamsscrub maken door Seamoss te mengen met wat zeezout en olijfolie. Het is een geweldige manier om dode huidcellen te verwijderen en mijn huid te voeden.
 5. Desserts:
  Ja, je leest het goed, Seamoss kan ook worden gebruikt in desserts! Dit heb ik zelf nog niet geprobeerd aangezien ik het in de soep niet lekker vind en voor mij werkt het goed in de smoothies.

 

Dus , als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je gezondheid te ondersteunen, raad ik je ten zeerste aan om Seamoss een kans te geven. Het is misschien even wennen aan de smaak en textuur, maar geloof me, het is de moeite waard. Happy Seamoss-ing!

 

 

Liefs Natasja

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.