3 tips om je doelen wel vol te houden in 2019


Eerlijk naar jezelf kijken is niet altijd makkelijk.

 

Het stellen van doelen is een kat en muis spelletje dat wij elk jaar opnieuw spelen. We stellen onrealistische doelen, we houden ze even vol, we verliezen de motivatie en uiteindelijk verdwijnt het doel weer naar de achtergrond.

 

Dit jaar is alles anders. Jij gaat je behaalde doelen voor dit jaar bereiken. Wees enthousiast, geef wat je kan en volg de stappen die ik hieronder beschrijf. Ik weet het zeker, dan komt dat helemaal goed met jou in 2019.

 

Zelf geef ik aandacht aan doelen die ik wil bereiken op korte termijn en doelen die ik wil bereiken op lange termijn. Ik zorg altijd dat ik niet teveel doelen tegelijk stel aangezien de kans dan groot is om overprikkeld te raken en vervolgens helemaal niet te slagen in het behalen van de gestelde doelen.

 

Wat vooral belangrijk is om te zorgen dat je de rit zo plezierig mogelijk maakt. Het is niet nodig om jezelf af te beulen of op strafkamp te zetten. Je hoeft alleen wat meer aandacht geven aan wat jij nodig hebt om je doelen beter vol te houden, rekening houdend met wie jij bent, alle plussen en alle minus.

 

Ik houd bijvoorbeeld echt niet van de sportschool voor mijn beweging. In plaats daarvan doe ik yoga, zwem ik of ga ik een rondje doen op de skeelers. Want dat vind ik wel leuk en daardoor creëer ik meer kansen om de goede gewoonte van regelmatige beweging, ook echt vol te houden.

 

Geef jezelf de nodige tijd & ruimte om te groeien.


hart vol kleur

De creatie van jouw leven.

1. Stel specifieke doelen: denk aan drie doelen die je dit jaar graag zou willen verwezenlijken. Focus op doelen die specifiek zijn ten opzichte van grote concepten of ideeën. Nadat je je drie doelen hebt gesteld, noteer ze op een papier dat je wilt bewaren en hang je aan je koelkast (of een andere speciale plek), zodat je continu kunt terugverwijzen naar je doelen.

 

Vragen die je jezelf kan stellen om de juiste doelen te stellen: krijg ik meer rust door het plannen & voorbereiden van maaltijden? Eet ik vaker maaltijden thuis? Geef ik frisdranken of andere voeding op? Gebruik ik genoeg natuurlijke producten om mezelf te verzorgen of om schoon te maken? Besteed ik genoeg tijd aan wat ik leuk vindt? Beweeg ik zoveel als ik zou willen? Ga ik elke avond op tijd naar bed?

 

2. Denk na over je "Waarom": een van de grote ingevingen voor mij toen ik begon met het stellen van doelen, was het idee om na te denken over "het waarom" achter een doel. Nadenken over waarom je een doel stelt, helpt je erachter te komen wat echt belangrijk is en waar je je tijd in moet investeren. Het waarom geeft je ook een reden om door te gaan met een doel als het moeilijk gaat. En we weten allemaal dat het vaak moeilijk wordt om aan iets belangrijks te werken! Schrijf de reden bij elk doel.

 

3. Maak een actieplan: deze stap onderscheidt een onhaalbaar doel van doelen die daadwerkelijk worden gerealiseerd. Een actieplan is als een maaltijdplan, het vertelt je precies hoe je dit doel in het echte leven gaat aanpakken. Ik hou van brainstormen over vier actieplan ideeën per doel en schrijf elk actieplan onder mijn doel.

 

Bijvoorbeeld: als het je doel is om gezonder te eten, kan je actieplan er als volgt uitzien:

Zet een Pinterest-bord op met receptideeën - focus op eenvoudige maaltijden!

Maak een lijst met standaard boodschappen zodat je altijd iets gezonds in huis hebt.

Maak van tevoren een weekmenu en maak elke week een boodschappenlijstje met wat je nodig hebt.

Begin met het invoeren van smoothies in je dagelijks voedingspatroon.

 

Met deze tips kan jij dit jaar ook beginnen met het behalen van jouw doelen. Dit heeft het meeste kans van slagen wanneer jij niet teveel doelen tegelijk stelt. Houd ook rekening met de impact wat het behalen van een doel met jou en je leven doet. You still gotta have fun. Alles stap voor stap.

 

Ik nodig je uit om wat van je kostbare tijd te nemen om dit plan voor jezelf neer te zetten. Ik hoor graag van je wat jouw eerste doel van 2019 is in de comments hieronder.

 

Ik wens je veel liefde, health & wealth.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.