De kracht van affirmaties in je leven

We spreken elke dag onbewust affirmaties uit.


Een affirmatie is een woord of zin die je in de tegenwoordige tijd uitspreekt, om zodoende je mindset te beïnvloeden. Je kan het als het herprogrammeren van je mindset zien. Letterlijk gezegd is een affirmatie een bevestiging of een bekrachtiging.

 

Of je er bewust van bent of niet, we worden allemaal dagelijks geprogrammeerd door wat ons is aangeleerd, wat we onszelf vertellen en door onze omgeving, het school systeem, onze werkomgeving maar vooral door de media. Denk aan tv kijken, de tijdschriften die je leest, je mobiele telefoon of zelfs het nieuws wat je leest in de kranten.

 

- Let op, je wordt geprogrammeerd -

 

Het beïnvloed de manier hoe jij jezelf en de wereld ziet. Je wordt dus letterlijk geprogrammeerd om "dingen" op een bepaalde manier te zien en daardoor ook te ervaren. Aangezien onze overtuigingen onze gedachten creëren, onze gedachten creëren op hun beurt weer onze realiteit.

 

Dit beïnvloeden gebeurt al zo vroeg als in de schoolbanken. Daar horen we minimaal 12 jaar lang, hoe we ons "behoren" te gedragen, wat wel gewenst is en wat niet gewenst is, in de ogen van de maatschappij. Tussen welke lijntjes we moeten lopen om maar niet buiten de boot te vallen, om aardig gevonden te worden. Zelfs over welke onderwerpen we iets te leren krijgen. Er is geen keus, er is 1 methode, 1 weg, en daar moet je in passen. Je kan zien dat dit een hele hoop frustraties en negatieve overtuigingen creëert in fantastische kids die niet tussen die 2 lijnen kunnen lopen.

- Een groei mindset vraagt je om open te staan voor verandering -

 

Je begrijpt hierdoor wel dat we onbewust in ons leven een hoop overtuigingen mee krijgen in ons brein, die waarschijnlijk helemaal niet passen bij wie wij willen, of kiezen te zijn in dit leven. Door dit programmeren hebben wij vele negatieve affirmaties die we onszelf dagelijks vertellen, zoals;

* Wie een dubbeltje is zal nooit een kwartje worden.

* Je moet hard werken om veel te bereiken.

* Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

 Collectieve affirmaties

Dit zijn een paar voorbeelden van de collectieve affirmaties die we onszelf vertellen. Dit wil zeggen als geheel. Het collectief kan zijn, je gezin, je buurt, je stad, je land, je wereld. Al diegene waar je dezelfde overtuigingen mee deelt, al dan niet opgelegd. We zijn er met zijn allen in gaan "geloven", op die enkelingen na die voelen dat dat niet resoneert met hen. Dit soort affirmaties worden gebruikt om ons klein en onbewust te houden. Ze sluiten ons af van ons ware potentieel van Greatness.

 

Persoonlijke affirmaties

Dan zijn er nog de persoonlijke afremmende affirmaties. Deze zijn voor ieder verschillend maar toch komen ze ook overeen. Enkele voorbeelden hiervan zijn;

* Ik ben dik en/of lelijk.

* Ik ben niet goed genoeg.

* Wie zit er nu op mij te wachten.

 

Deze voorbeelden zijn heel duidelijk en geven je als antwoord ook meteen, een rot gevoel. Wat op zich al een graadmeter is dat je niet in lijn denkt met wie je werkelijk bent.

 

Nu zijn er ook subtielere voorbeelden van affirmaties die ons tegen houden in onze ontwikkeling. Dit kunnen affirmaties zijn zoals;

* Ik kan dit niet

* Dit is niet voor mij weg gelegd.

* Ik heb niet genoeg tijd om.....te doen.

 

Al deze affirmaties daar zijn we in gaan geloven, stap voor stap zijn we ervan overtuigd geraakt dat dit waarheid is, ook al is dat niet zo. Een overtuiging is een gedachte die we telkens blijven herhalen, of deze nu positief of negatief is, waar of onwaar. Je onderbewuste weet het verschil niet, die reageert op de energie die je hiermee uitzend. Zo programmeer je jezelf dagelijks, zonder bewustzijn.

 

Het belang van positieve affirmaties.

Omdat al deze affirmaties en overtuigingen zo diep in je systeem geïmplementeerd zijn is het van mega groot belang om dagelijks bewust, positieve affirmaties uit te spreken, die transformeren dat wat je onbewust zo vaak tegen jezelf herhaalt. Enkele voorbeelden hiervan zijn;

* Ik ben goed zoals ik ben.

* Vandaag stel ik het oordeel over mijzelf uit.

* Ik accepteer mijn imperfecties.

* Ik ben een krachtige creator van mijn leven.

* Ja, ik kan het!

 

Herhaal de door jou gekozen affirmaties minimaal 2 keer per dag, het liefst terwijl je jezelf in de ogen kijkt in de spiegel.

 

Wanneer je in je ogen kijkt, probeer door je ogen heen te kijken, als het ware kijk je achter het fysieke deel van wie je bent. Ervaar wat het met je doet wanneer je deze woorden naar jezelf uitspreekt. Laat alles toe, veroordeel niets. Jouw pad is een pad van ontdekken, wat werkt wel voor je en wat niet.

 

Vertrouw op je weg.

Ik weet nog goed toen ik begon met affirmaties naar mezelf toe uit te spreken dat ik achteraf meteen tegen mezelf zei; ja ja, het zal wel. Ik geloofde het niet. Zo diep zaten bepaalde overtuigingen in mijn systeem. 

 

Ik hield vol en bleef mijn uitgekozen affirmaties naar mezelf toe herhalen, elke dag weer. Na enige tijd merkte ik dat ik om mezelf moest lachen, om deze situaties kon lachen, hoe deze 2 overtuigingen de dans met elkaar aangingen om uiteindelijk getransformeerd te kunnen worden. Meer zachtheid kwam in mij, waarin deze overtuiging niet kon overleven. Hij is vertrokken, ik heb hem nooit meer gezien.

 

Welke zinnen blijf jij alsmaar tegen jezelf herhalen beauty?

Ik vind het fijn als je dit hieronder deelt met me.


Ik wens je veel liefde, health & wealth.

Liefs Natasja

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.