In de kweekvijver van Mei; plan voor een positieve mindset

In de kweekvijver van deze maand hebben we een positieve mindset training.


Gedachtes, we hebben er duizenden per dag door onze mooie hoofden heen draaien. De meeste laten we voorbij gaan en sommige, die houden we vast en kunnen we zelfs niet makkelijk meer loslaten. Door het blijven herhalen van een gedachte ontstaat een gedachtepatroon. Je kan zo een negatieve of een positieve mindset creëren. Wanneer je steeds vaker dezelfde gedachten toevoegt worden je gedachtepatronen sterker en zo groeien er overtuigingen in jou. Je overtuigingen op hun beurt beïnvloeden je gedrag en beslissingen in deze wereld, dit gebeurt bijna volledig op onbewust niveau.

 

Een positieve mindset wordt gecreëerd door het bewust blijven herhalen van positieve gedachten.

 

Als klein kind was ik altijd al een tevreden en blij meisje. Dat heeft er zeker bij geholpen om de positieve mindset expert te worden die ik nu op deze dag ben. Maar dit is niet altijd een even gemakkelijk pad geweest om te bewandelen. Het leven blijft namelijk op volle kracht door draaien, het staat niet stil, het wacht niet op mij of jou totdat wij de meesters zijn van onze gedachten. Dus er is geen tijd te verspillen, er is werk aan de winkel. Maar no worries at all. Alles gaat stap voor stap. Ik wil dat je lief blijft voor jezelf.

 

Waar bewustzijn is kan geen ONbewustzijn meer zijn.

 

Laat me tegen je zeggen, ik ben hier niet om samen kumbaja te gaan zingen en je een ...verhaal te vertellen over hoe alles altijd goed komt en het leven één groot feest is en dat je met positief denken een fantastisch, soepel en pijnloos leven gaat leiden. Uhm nee, dat zou naïef zijn, die tijd ben ik toch grotendeels voorbij en bovendien is dat niet zoals het gaat. We zijn nu eenmaal wezens met gedachten & emoties en deze twee gaan niet altijd dezelfde richting uit, helaas. En dat brengt bijna altijd lijden als resultaat. Soms op klein niveau en soms lijden we op enorm groot niveau.

 

We hebben altijd een keuze. Laat jouw keuze gebaseerd zijn op je intuïtie.

 

Wat ik je wel wil meegeven is dat het gaat om een connectie. Het samenspel tussen je intuïtie, je ervaring en je gedachten. Een positieve mindset creëren is een training die je aan jezelf geeft om je volle potentie te benutten, te genieten van elk proces, snel te kunnen schakelen en volledig te vertrouwen op jezelf en op dit leven. 

 

Op welk gebied ervaar jij de meeste uitdaging om positief te zijn?Er zijn geen fouten. Er zijn alleen maar lessen.


Stap 1

De eerste stap is het observeren van je gedachtes. Een hele belangrijke stap in het proces van een positieve mindset creëren. En niet altijd de makkelijkste. Want wanneer we bewustzijn in onze gedachten gaan brengen wil dit ook zeggen dat je de verantwoordelijkheid hebt over wat er in je hoofd gebeurt. En dat kan een beetje beangstigend aanvoelen.  Je begrijpt vast wat ik bedoel. Want wat gebeurt er nou eigenlijk allemaal daarbinnen?

 

Op het moment dat ik mezelf "in de gaten ging houden" kwam ik er al vrij snel achter dat mijn gedachten en hierdoor ook mijn overtuigingen en daardoor ook mijn handelingen met betrekking tot liefde & geld wel wat positieve ondersteuning konden gebruiken. Aan de basis hiervan stond de overtuiging dat een prachtige, fijne liefdesrelatie niet samen kon gaan met het bezitten van genoeg geld. Heel kort door de bocht was het dus; een heerlijke liefdesrelatie en altijd te weinig geld of een goede financiële situatie en geen heerlijke & fijne liefdesrelatie. Je begrijpt natuurlijk wel dat dit geen goede overtuigingen was voor zowel het gelddeel als voor het liefdesdeel van mijn leven.  Ik wist dat me hier iets te doen stond.

 

Ps ben ik er later achter gekomen dat het ontvangen van geld en het ontvangen van liefde gelijk is. Hoe  mooi is dat. En het laat ook zien hoe onze overtuigingen voor onszelf als waarheid zijn, zo onwaar kunnen ze zijn.

 

Stap 2

En zo komen we bij de tweede stap, het onderzoek van je gedachten. Nu we specifieke gedachten en de daarbijhorende patronen herkend hebben kan je jezelf een aantal vragen stellen, deze staan beschreven in The work van Byron Katie.

* Is het de waarheid?

* Kan ik weten dat het de absolute waarheid is?

* Wat is mijn reactie wanneer ik die gedachte geloof?

* Wie zou ik zijn zonder die gedachte?

* Wat is het gevoel waarnaar ik verlang?

 

Dit hoeft geen heel boekwerk te worden, netjes uitgewerkt inclusief powerpoint. Dit kan ook gewoon heel kort zijn. Al vraag je jezelf alleen maar; is het de waarheid? Dan ben je al een heel eind op weg. Want geloof me lieverd, we vertellen onszelf een heleboel BullS... en we nemen het nog voor waarheid aan ook. So be aware op dit pad. Laat je lichtje altijd vooruit schijnen.

 

Wanneer je geconstateerd hebt dat het totale BS is geweest wat je jezelf jaren verkocht hebt, let op dit kan wel even pijn doen hoor, maar dan kan je meteen weer door met wat je aan het doen was en is dit verhaal daarmee klaar. Maar als het wel de waarheid is en je "moet" er iets mee dan gaan we rustig naar de volgende stap.

 

Stap 3

 In de derde stap ga je positieve gedachten en de daarbij horende handelingen integreren in je systeem. Dit klinkt wellicht uitdagend maar het concept is vrij simpel. De uitwerking, lees; het consistent volhouden en je niet mee laten slepen door je belemmerende overtuigingen, dat kost je waarschijnlijk de meeste moeite.

 

Stel je voor, je bent onderweg naar je werk, je gaat altijd met de bus en nu vandaag ben je 1 minuutje te laat bij de halte en je ziet de bus voor je neus weg rijden.

 

Wanneer je voornamelijk beïnvloed wordt door een negatieve mindset, ook wel fixed mindset genoemd, zal je een gedachtepatroon creëren zoals dit;

Ja zie je nou wel dit overkomt mij altijd. De chauffeur die had mij wel gezien hij/zij is gewoon niet gestopt. Nou zal je zien kom ik dadelijk op het station en dan heb ik geen aansluiting met de andere bus. Nu ga ik zeker te laat op mijn werk komen. De manager zal wel niet blij met mij zijn vandaag etc.

 

Wanneer je je voornamelijk door een positieve mindset laat leiden, growth mindset, zal je een gedachtepatroon zien zoals dit;

Ah nee, dat meen je niet daar gaat de bus. Oké ik had dus echt mijn tijd iets beter moeten inplannen. Ik zal even kijken hoe laat het nu is en of ik mijn aansluiting op het station kan halen. Als dit niet zo is kan ik misschien de trein pakken. Het duurt nog 13 minuten voordat de volgende bus komt dan kan ik nu even tijd vrijmaken om te reageren op die mails die ik al de hele week wilde versturen etc.

 

 Geef jezelf de tijd om je mindset te observeren, te herkennen & te integreren.

 

In elke situatie die je meemaakt is er een les te vinden, het is aan jou om te bewust te zijn, te voelen en uit de situatie te halen wat voor jou belangrijk is. Gebruik hiervoor de fluisteringen van je intuïtie. Telkens wanneer je merkt dat je negatief of star reageert, kijk dan naar wat er positief is en/of kan zijn in die specifieke situatie. Je zal steeds beter worden om het positieve op te merken. En onthoud, je hoeft geen controle over de toekomst of het verleden te hebben.


 

Ik wens je veel liefde, health & wealth

Liefs Natasja

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.