De zachte kracht van edelstenen.

"Een cadeautje van de aarde", dat is de kortste en krachtigste binnenkomer voor een conversatie die gaat over het hoe en wat van (half)edelstenen en mineralen. Bijna iedereen vindt ze mooi. En iedereen heeft er een mening over. Waar vele van ons open staan voor de energetische werking van de diverse (half)edelstenen op het menselijk energieveld, geloven sommige daar helemaal niet in. Maar de schoonheid die ze uitstralen heeft telkens weer een zichtbaar effect op elke drager.

 

Waar komen edelstenen eigenlijk vandaan?

 

Edelstenen en kristallen worden gevormd diep in de aarde.  Dit is een proces wat zich vaak over een langere periode afspeelt. Kristallen en edelstenen groeien door de diverse mineraaloplossingen die doorsijpelen in het gesteente van de aarde ofwel door mineralen die door gassen worden gedragen en zo naar boven drijven zodat de mineraalrijke oplossing zich kan afzetten in open ruimtes in de aarde. Zo worden clusters van kristallen gevormd. Een voorbeeld hiervan zijn amethist of bergkristal geodes.

De kleuren van de edelstenen resoneren ook met de kleuren van de chakra'sEdelstenen en mineralen, een cadeautje van de aarde.

 

Hoe werkt dat dan allemaal met edelstenen?

 

Alles wat wij in dit leven kunnen ervaren heeft een frequentie & een vibratie waaruit een unieke energetische veld ontstaat. Zo hebben ook edelstenen hen eigen unieke trilling.

 

Wanneer je edelstenen in je energieveld neemt door deze vast te pakken, in een ruimte te leggen of als sieraden te dragen gaat het energetisch veld wat zich om de edelstenen bevind met jouw systeem in wisselwerking.

 

Edelstenen kunnen zorgen voor meer rust & kalmte, ze kunnen een beschermend veld creëren tegen negativiteit & straling, ze kunnen helpen om de emoties te reguleren of om schadelijke energieën af te voeren & los te laten. Dit zijn maar enkele voorbeelden van de kracht van edelstenen.

 

 

Hoe kies ik de juiste edelstenen voor mij?

 

Het is haast onmogelijk om de werking van edelstenen te kunnen onthouden aangezien elke steen wel voor minimaal 10 verschillende zaken goed is. Je kan hier of op internet genoeg informatie vinden over de werking van diverse edelstenen & waar je ze voor kan gebruiken.

 

Vertrouw ook op de wijsheid van je eigen lichaam.

 

Vaak voel je je instinctief tot bepaalde kleuren edelstenen sterker aangetrokken dan tot andere. Dat is ook een goede indicatie voor welke stenen op dat moment goed voor je zijn. Wat ook leuk is, als je de beschrijving daarna leest, dan zie je daar vast veel punten staan waar je wel wat ondersteuning bij kan gebruiken op dat moment in je leven.

 

Zelf voel ik niet direct effect wanneer ik edelstenen draag maar zie ik vooral wanneer ik terug kijk dat de edelstenen mij inderdaad hebben ondersteund/geholpen met datgene waar de edelsteen voor staat. Heel mooi is dat!

 

En hoe zit dat dan met de chakra's & edelstenen?

 

Elk chakra resoneert ook in een unieke trilling & staat hiermee in verbinding met specifieke eigenschappen die bij dit chakra horen.

In principe kan je de kleuren van de edelstenen met de kleuren van de chakra's vergelijken. Maar dit gaat niet voor alle edelstenen op. 

 

Wortelchakra: rood, zwart & bruine edelstenen 

Sacraalchakra: oranje edelstenen 

Zonnevlechtchakra: geel & gouden edelstenen 

Hartchakra: groen & roze edelstenen 

Keelchakra: lichtblauw & turqoise edelstenen 

Voorhoofdchackra: paars & donkerblauwe edelstenen 

Kruinchakra: wit, kleurloos & paarse edelstenen 

 

Ik kan het gebruik van edelstenen in je leven zeker aanraden. Mocht je vragen hebben hierover kan je me een berichtje sturen. Je kan hier een kijkje nemen in onze collecties.

 

Mijn numero uno edelsteen op dit moment is zwarte Toermalijn. Welke edelsteen is op dit moment jouw favoriet? Leuk als je dat hieronder met me deelt.


 

Ik wens je veel liefde, health & wealth

Liefs Natasja

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.