5 manieren om lief voor jezelf te zijn

In deze harde wereld zijn we vergeten hoe we onszelf kunnen liefhebben.


De pijn in mijn nek en schouders wordt nu nogal irritant dacht ik bij mezelf wanneer ik vanochtend wakker werd. Sinds vorige week heb ik een constant aanwezig pijnpunt. Deze loopt van de stam van mijn hoofd naar mijn schouders en borst en ook weer terug. Het lijkt alsof ik het gebied niet kan ontspannen, niet kan loslaten, datgene wat ik allemaal op mijn schouders aan het dragen ben.

 

De afgelopen maand was voor mij een drukke maand met een hele hoop uit mijn comfortzone stappen, nieuwe beslissingen maken en onderhandelingen doen. Ik geniet van elke stap die zich ontvouwt. Toch heb ik onbewust teveel van dit alles vast gehouden in mijn lichaam. Nou moet ik zeggen dat als mijn lichaam laat zien dat er meer ontspanning, liefde & vertrouwen nodig is, dat dit zich altijd laat zien in het gebied van mijn hart- en keelchakra.

 

- Verken de grenzen van je lichaam en duw er zachtjes tegenaan -

 

Wat het mij laat zien is dat ik nog liever voor mezelf mag zijn. Vooral in tijden dat ik het druk heb en als er veel gaande is in mijn leven. Dat wij, als collectief, liever voor onszelf mogen zijn. Daarom deel ik graag met je mijn 5 manieren om liever voor mezelf te zijn. 

 

#1 Yin yoga

De eerste manier om liever voor mezelf te zijn is Yin Yoga. dit is een milde & meditatieve vorm van yoga die op de dieper liggende weefsels van je lichaam gericht is. We kennen allemaal het yin/yang symbool, voor sommige staat het symbool voor het mannelijke/vrouwelijke aspect, voor anderen het licht/donker of goed/kwaad en voor een aantal van ons staat het symbool voor dat allemaal.

 

Waarin in een Vinyasa yogales voornamelijk de actieve & verwarmende mannelijke energie aangesproken wordt. Vinden we onszelf bij de yin vorm van yoga meer gericht op het vrouwelijke, ontvankelijke & verkoelende element. 

 

Ik vind het heerlijk om gebruik te maken hulpmiddelen zoals blokken en een kussen. Deze zorgen ervoor dat ik mijn lichaam echt kan laten zakken in de houding. Anders ga ik toch onbewust proberen om iets dieper in de houding te gaan door het gebruik van mijn spieren. Terwijl het juist de bedoeling is om nog dieper te ontspannen, om de spieren en de spanning daarin opgeslagen, los te kunnen laten, om zo de spieren een reset te geven. Een nieuwe herinnering zou je kunnen zeggen.

- Lief zijn voor jezelf is weten wat jij nodig hebt in elk moment -#2 Ruimte creëren om je te ontdoen van...

We werken tegenwoordig allemaal veel uren, we voelen een hoge druk om te presteren op ons werk, in je huis, tijdens het sporten en ook op sociaal gebied. Dus eigenlijk overal voelen we dat we "iets" moeten doen of bereiken.

 

Wie houdt dat vol? Wie gaat ons vertellen dat het ook anders kan? Wie gaat die ruimte creëren waarin het ook echt anders kan?

 

Dat zijn wij zelf. Het kan anders. Je moet alleen wel de keuzes maken. Geef jezelf één dag in de week waarin je helemaal niets hoeft te doen. Ik weet het, er is altijd wel iets wat we moeten doen, iemand die iets van ons wil of dingen die we moeten regelen. Maar op jouw gekozen dag is er niets wat je moet doen. Alles is goed.

 

Neem in de ochtend een aantal minuten de tijd om te voelen waar je je van moet ontdoen op dat moment. Zijn er gedachten die door je hoofd blijven malen, zijn er verantwoordelijkheden die je van anderen hebt overgenomen of staat je huis vol met ongebruikte spullen? Wat het ook is dat maakt niet uit, schrijf alles op papier wat je wil loslaten die dag.

 

Dan vraag je je jezelf wat je graag zou willen doen die dag, wat brengt jouw positieve energie, waar wordt je blij van? Voel na wat dit met je doet en schrijf ook hier alles wat in je opkomt op papier. Het kan zijn dat deze oefening weerstand in je oproept, zeker als je jezelf niet al teveel rust & plezier gunt in dit leven.

 

Als je fysieke ontdoe dingen hebt opgeschreven, pak die dan als eerste aan. De mentale ontdoe zaken die hebben we al bewust gemaakt door ze op te schrijven en die gaan we loslaten door datgene te gaan doen waar we blij van worden. We verleggen onze focus naar wat we wel willen ervaren. Deze dag is bestemd voor het volgen van de fun in je leven.

 

#3 Ophouden met jezelf bekritiseren

Wat zijn we toch goed in het benoemen van datgene wat we verbetert willen zien of wat er niet goed genoeg is aan onszelf. Maar wanneer beginnen we nu eens met onze pluspunten te benoemen, te vertellen wat de dingen zijn die we wel goed doen.

 

Telkens wanneer je merkt dat je een negatieve opmerking tegenover jezelf maakt, je jezelf kleiner maakt dan je bent of wanneer je jezelf ronduit aan het aanvallen bent, neem dan een flinke inademing en op de uitademing zeg je tegen jezelf;

Ik ben geweldig zoals ik ben. Alles is goed.

 

Je zal merken dat je steeds beter wordt in het geven van complimentjes aan jezelf en anderen als je je meer gaat richten op wat al aanwezig is, wat al goed is en wat je blij maakt. Want we kunnen niet werkelijk aan een ander geven wat we niet aan onszelf kunnen geven. 

 

#4 Luister naar je innerlijke stem en laat je horen

We zijn in dit leven gekomen met een heel scala aan bijzondere gaven, één daarvan is onze intuïtie. Deze geeft op een subtiele manier signalen aan onze hersenen welke beslissingen en bezigheden in dezelfde lijn liggen als het pad van onze ziel.

 

Wanneer we bepaalde gedachten of bezigheden hebben die niet in lijn liggen met onze ziel en wat wij hier komen doen, dan ervaar je emoties die niet fijn voelen. emoties komen vanuit ons emotionele lichaam, dit is een energetische tool die wij kunnen gebruiken als begeleiding in ons leven.

 

We kennen allemaal onze innerlijke stem, we negeren deze maar al te vaak. Ze fluistert zachtjes naar je, om een andere richting in te slaan, om meer te genieten van elk moment of om je deze keer wel uit te spreken. Stop met het negeren van jezelf. Wees stil en luister wat er in jou naar boven komt. Wat leeft er in jou dat zich wil laten horen lovely?

 

#5 Huid & lichaam tender love & care

Wij zijn wezens met een enorm groot netwerk aan zenuw & gevoelspunten. Via onze aanrakingen met de huid ervaren wij verschillende sensaties, de meeste hiervan kalmeren ons. Vandaar dat dit punt een logische toevoeging in je routine is om liever voor jezelf te zijn.

 

Je hoeft niet meteen een hele dag naar de spa of de sauna te gaan om je lichaam wat extra TLC te geven. Dit kan je ook prima thuis doen, in het comfort van je eigen huis.

 

Ik vind het heerlijk om mijn haren een oliemasker te geven, ik draai ze daarna in een knot op mijn hoofd en die laat ik zo een hele tijd zitten. Ik breng of verse aloë vera aan, rechtstreeks vanaf de plant(wel eerst het gele sap eruit laten lopen) of een aloë vera gel masker, daarna epileren & nageltjes doen. Ondertussen eet ik nog iets of maak een heerlijke smoothie.

 

Daarna ga ik mijn mini spa in en geef mijn huid een zachte scrub behandeling, ik was mijn haren en kam ze onder de stralen water. Tot slot nog een lekker ruikende, liefst zonder chemicaliën, voedende crème opsmeren. Masseer deze lekker in je huid. Begin bij je tenen, de voeten en werk zo langzaam omhoog. Maak van elke aanraking een liefdevol moment wat je jezelf geeft. En je voelt je meteen weer een stuk blijer & dichter bij jezelf.


 

Ik wens je veel liefde, health & wealth

Liefs Natasja

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.