Verander de energie in huis


Ja, dit voelt goed. Fijner en lichter, dacht ik bij  mezelf.

 

Ik ga heel even wat opruimen thuis en daarna verder werken aan mijn bedrijf. Ik hoor het mezelf nog zeggen. En zo ging ik richting huis, na een spontaan bakje koffie, in de ochtend, samen met een vriendin. Wat een blessing dat dit mogelijk is op een doordeweekse dag, dacht ik nog bij mezelf.

 

Wist ik op dat moment nog niet welke energie ik thuis zou gaan opwekken.

 

Hiervoor gaan we eerst 25 jaar terug in de tijd. En nee, het is niet Back to the future de film. We gaan terug naar de nacht dat ik als 10 jarig meisje niet kon slapen en bedacht dat het een goed idee zou zijn om mijn hele kamer te gaan opruimen, lees uitmesten, en te veranderen. Ja ik bedoel met meubels sjouwen, bureaus en kasten afpoetsen, werkelijk alles erop en eraan.

 

Mijn ouders zullen mij niet gestopt hebben aangezien ik ten eerste niet aan het zaniken was dat ik niet kan slapen en ten tweede waren die natuurlijk blij dat er al wat opgeruimd werd daarboven zonder dat ze dit eerst 10 keer hebben moeten zeggen. Dus zo gebeurde het magische moment waarop ik alles in mijn eentje veranderd, gepoetst en opnieuw geordend heb en ik mij zo lekker voelde. Het voelde fris & levendig en ik werd er heel blij van.

 

Dit moet in de krant; dat een kind blij is met opruimen.

 

Jij begrijpt nu wel dat dit voor mij een heel bijzonder moment was. Een moment waarop ik besef kreeg van hoe je directe omgeving van invloed kan zijn op hoe je je vanbinnen voelt. Ik voelde nog veel meer veranderingen gebeuren maar ik was nog te jong om dat te begrijpen en verwoorden wat daar precies gebeurde. Tot op de dag van vandaag doe ik dit nog steeds één keer in de zoveel tijd. De opstelling in huis veranderen. Natuurlijk niet meer midden in de nacht.

 

Gisteren was dus zo een dag. Zodra ik was begonnen gingen de planten op een andere plaats, daarna de tafel, en de spullen in de kast en en en, de hele shabangbang. Eigenlijk wist ik wel dat dit zou gaan gebeuren. De laatste tijd hoorde ik mezelf weer te vaak zeggen, "ik heb geen zin".  Zodra ik eenmaal zit dan wil ik niet meer opstaan, de was laat ik net wat langer liggen dan normaal. Van zulke kleine tekens die mij vertellen dat er iets gaande is.

De energie stroomt overal waar ze kanNu weet ik ondertussen dat dit met de energiestroom in huis te maken heeft. Er zijn altijd plekken in huis die je meer gebruikt dan andere plekken. Vaak zie je dat op diezelfde plekken er steeds meer spullen verzameld worden. Een paar oude boeken, wat papieren en nog wat spul wat eigenlijk niet echt een vaste plaats in het huis heeft. Voordat je het weet, heb je overal bultjes met spullen liggen waar je eigenlijk nog "iets" mee zou moeten doen.

 

Dat kan een indicatie zijn dat de energiestroming op dat punt of op die punten in je huis stagneert. Alles wat we kunnen zien heeft een energetische blauwdruk en energie is bewegend, vloeiend, alle richtingen uit. Ook wij als mensen zenden energie uit en we ontvangen het. Er is dus een hele stroming gaande die wij niet kunnen zien maar wel kunnen waarnemen. Sommige mensen sterker dan anderen.

 

Kijk maar eens naar de stroming van een zwerm vogels om hier een idee van te krijgen.

 

Door het verplaatsen van diverse meubels, spullen in kasten, boeken, planten of wat dan ook in je huis zal je ervoor zorgen dat de stroming van de energie in je huis verandert. Hierbij gebruik je niet je hoofd, je gebruikt je gevoel. Wat voelt fijn en licht aan in tegenstelling tot wat voelt zwaar, donker en niet meer connected met wie je nu bent.

 

In dit proces ruim je ook spullen op waar je niet blij meer van wordt. Waarom wil je spullen in je huis bewaren waren je toch al niet blij van wordt. Terwijl ze ook nog eens waardevolle ruimte innemen. Doe er afstand van maar met een dankbaar gevoel. Je hebt er waarschijnlijk wel ooit plezier aan beleefd.  En zo niet, dan geef je iemand anders de kans om ervan te kunnen genieten.

 

Dankbaarheid is één van de meest liefdevolle emoties

 

Andere manieren om je huis te reinigen zijn; rook door het huis laten gaan door bijvoorbeeld het branden van wierook, salie smudgestick of palo santo hout.  Dit wordt al eeuwen gebruikt als reiniging en bescherming door diverse bevolkingen over de hele wereld.

 

Een meer omstreden manier is door het stevig klappen in de handen, vooral in de hoeken van je huis. Ik heb deze zelf ook weleens gebruikt maar omdat er zoveel andere manieren zijn die mijn voorkeur hebben gebruik ik deze zelf nooit. Wel op het moment dat ik in een nieuw huis ga dan doe ik dat wel, alsmede reinigen van de energie van oude bewoners en blessen voor mijn periode in het huis.

 

Wat je ook kiest om te doen. Doe vooral wat goed voelt voor jou.

 

Mocht je meer over energetische reiniging of een ander specifiek onderwerp willen weten dan kan je hier een berichtje achter laten.

Voel je vrij om dit te delen met iemand die ook heel blij wordt van deze blog.

 


 

Ik wens je veel liefde, health & wealth

Liefs Natasja

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.